Skip to main content

Ontdek groene parels in Utrecht-West

Op 12 september 2021 was het Mooi en Groen evenement. Hieronder is beschreven wat je allemaal kon beleven! Onder aan de pagina enkele foto’s van deze Mooie en Groene dag. Ook nu kan je op eigen gelegenheid nog genieten van veel van deze plekken.

Van een wormenhotel, een biologische buurttuin tot kunstzinnige en duurzame picknicktafels, je vindt het allemaal in de prachtige wijk West (Lombok, Oog in Al, Welgelegen, Den Hommel, Nieuw-Engeland en Halve Maan). En je kunt deze parels zelf ontdekken!

Op zondagmiddag 12 september leidde een wandel- of fietstocht je langs diverse mooie plekken in de wijk. Van 14 tot 16.30 uur kon je op de fiets of met de benenwagen de prachtige diverse groene parels in de wijk West bezoeken. Vrijwilligers stonden klaar om uitleg te geven en je op bijzondere manieren kennis te laten maken met de verschillende groene en mooie initiatieven in de wijk. 

Feestelijke onthulling Tafelen in Welgelegen

Ook vond op die dag de feestelijke onthulling plaats van ‘Tafelen in Welgelegen’ door wethouder Lot van Hooijdonk. ‘Tafelen in Welgelegen’ bestaat uit kunstzinnige duurzame picknicktafels, waarin wel 250 persoonlijke voorwerpen van buurtbewoners verwerkt zijn. Lokale kunstenaars Amerentske Koopman en Rob van Dam zijn de initiatiefnemers. De locatie is aan de groenstroken van de Ravellaan, tegenover de Bartoklaan. Dit project is met dank aan Ondernemerscollectief Welgelegen tot stand gekomen.

Klik op onderstaande kaart om te kijken welke bijzondere plekken je op 12 september allemaal kon bezoeken.

Doen
Vertellen
Beide
Mooie plek

We zoeken nieuwe leden voor het wijkplatform. Wil jij helpen het netwerk in jouw wijk te versterken en mooie dingen voor de wijk te doen. Meld je aan!