Ontdek groene parels in Utrecht-West

Van een wormenhotel, een biologische buurttuin tot kunstzinnige en duurzame picknicktafels, je vindt het allemaal in de prachtige wijk West (Lombok, Oog in Al, Welgelegen, Den Hommel, Nieuw-Engeland en Halve Maan). En je kunt deze parels nu zelf ontdekken!

Op zondagmiddag 12 september leidt een wandel- of fietstocht je langs diverse mooie plekken in de wijk. Stap van 14 tot 16.30 uur op de fiets op pak de benenwagen en bezoek de prachtige diverse groene parels in de wijk West. Vrijwilligers staan klaar om uitleg te geven en laten je op bijzondere manieren kennismaken met de verschillende groene en mooie initiatieven in de wijk. Ook kun je bij verschillende restaurants en cafés in de buurt terecht voor een hapje of een drankje.

Feestelijke onthulling Tafelen in Welgelegen

Ook vindt op die dag de feestelijke onthulling plaats van ‘Tafelen in Welgelegen’ door wethouder Lot van Hooijdonk. ‘Tafelen in Welgelegen’ bestaat uit kunstzinnige duurzame picknicktafels, waarin wel 250 persoonlijke voorwerpen van buurtbewoners verwerkt zijn. Lokale kunstenaars Amerentske Koopman en Rob van Dam zijn de initiatiefnemers. De locatie is aan de groenstroken van de Ravellaan, tegenover de Bartoklaan. Bezoekers zijn welkom om vanaf 14:00 uur aan te sluiten. Dit project is met dank aan Ondernemerscollectief Welgelegen tot stand gekomen.

Klik op onderstaande kaart om te kijken welke bijzondere plekken je op 12 september nog meer kunt bezoeken. Op de dag zelf zijn alle plekken duidelijk herkenbaar aan vlaggen. Kom op 12 september en laat je verrassen! 

Doen
Vertellen
Beide
Mooie plek
Bomengroep Oog en Al organiseert om 15:00 een Bomen rondleiding door Park Oog in Al.

We zoeken nieuwe leden voor het wijkplatform. Wil jij helpen het netwerk in jouw wijk te versterken en mooie dingen voor de wijk te doen. Meld je aan!